söndag 20 september 2015

Ta chansen

Jag läser tidningen Metro gratis. Där har jag hittat information om många roliga aktiviteter som gör min och många andras liv roligare.

"Söndagen den 29 mars klockan 11.00-15.00 visar vi vår nedsänkta tunnel i Riddarfjärden för allmänheten. Följ med på en unik vandring under vatten! Vi som arbetar med Citybanan finns på plats hela dagen för att guida i tunneln, berätta om tunnelsänkningarna, visa film och bjuda på fika. Promenaden går från Söder Mälarstrand via Riddarfjärdens botten till Riddarholmen och tillbaka. Du får även möjlighet att titta in i tunneln där järnvägen har börjat läggas. För barnen har vi särskilda aktiviteter." Det var en regnig och blåsig dag, jag pratade med några glada människor i den långa kön "Det är vi som är positiva och glada som kommer." Väl inne i tunneln var det många positiva och glada, både unga och gamla. Det  var en riktigt informativ och trevlig resa.

"Den 20 september 11.00-15.00 bjuder vi in till en unik söndagspromenad på Sveriges fjärde längsta järnvägsbro Älvsjöbågen. Det är första och enda gången du får gå på bron, för under hösten börjar rallarna lägga räls här. Ta chansen att se Årsta från ovan!" En annan trevlig och informativ upplevelse i soliga söder om söder, en annan folkfest. De flesta som upplevt Älvsjöbågen har fått ny kunskap om järnvägsbyggnad och ny metod och teknologi.

Vi som bor i Sverige har otroligt bra möjligheter att utbilda sig och utvecklas tack vare vårt världsunika system för vuxenutbildning. Folkuniversitetet, Folkskolan, ABF, Sensus m.m. Högskoleutbildning är helt gratis. Den 15 oktober är det sista anmälningsdagen för utbildningar vårterminen 2016 på antagning.se. Vad vill du läsa? :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar